Wykonanie
Sezon
truskawkowy rozpoczął się , wiec warto przygotować coś pysznego. Sernik na zimno nie wymaga szczególnego wkładu pracy, a efekt i smak doskonały. Zapraszam na bloga





SKŁADNIKI:Na spód sernika :paczka okrągłych
biszkoptówMasa serowa:1 kg
sera mielonego400 ml
śmietanki 30% (kremówki)2
galaretki truskawkowe8 łyżek
cukru pudru ( jak lubimy bardzo słodkie można dodać więcej)kilka
truskawek na spódNa wierzch:2
galaretki truskawkowe0,5 kg
truskawekWYKONANIE:Tortownica ok 25 cm. Układamy na spodzie okrągłe
biszkopty.

Przygotowujemy masę
serową.2
galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej
wody i odstawiamy, by lekko stężała.
Śmietankę ubijamy z
cukrem na sztywno. Ubijając dodajemy partiami
ser.

Na koniec, dodajemy lekko tężejącą
galaretkę. Dokładnie mieszamy, by wszystkie składniki się połączyły.

Na spód tortownicy wlewamy niewielką warstwę masy tak , by pokryć
biszkopty.

Na tej warstwie układamy, przecięte na pół
truskawki.Zalewamy pozostałą masą. Na wierzch układamy
truskawki. Wstawimy do lodówki.

Drugie dwie
galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach
wody i zostawiamy, by lekko stężała.Na wierzch zalewamy tężejącą
galaretką.

Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż dobrze stężeje. Taki sernik na zimno , najlepiej przygotować na wieczór.



SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.