ßßß




SKŁADNIKI:Na spód sernika :paczka okrągłych biszkoptówMasa serowa:1 kg sera mielonego400 ml śmietanki 30% (kremówki)2 galaretki truskawkowe8 łyżek cukru pudru ( jak lubimy bardzo słodkie można dodać więcej)kilka truskawek na spódNa wierzch:2 galaretki truskawkowe0,5 kg truskawekWYKONANIE:Tortownica ok 25 cm. Układamy na spodzie okrągłe biszkopty.
Przygotowujemy masę serową.2 galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy, by lekko stężała.Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Ubijając dodajemy partiami ser.
Na koniec, dodajemy lekko tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy, by wszystkie składniki się połączyły.
Na spód tortownicy wlewamy niewielką warstwę masy tak , by pokryć biszkopty.
Na tej warstwie układamy, przecięte na pół truskawki.Zalewamy pozostałą masą. Na wierzch układamy truskawki. Wstawimy do lodówki.
Drugie dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i zostawiamy, by lekko stężała.Na wierzch zalewamy tężejącą galaretką.
Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż dobrze stężeje. Taki sernik na zimno , najlepiej przygotować na wieczór.

SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.