Wykonanie
Szparagi dobre na każdą
porę dnia. Nie wymagają zbyt wielkiego wysiłku, ani skomplikowanych przepisów, czy przygotowań. Te białe najlepiej smakują z
bułką tartą i
masłem. Naprawdę, za wyjątkiem odrobiny
soli, niczego więcej im nie trzeba. I w takim wydaniu wylądowały na moim
stole.pęczek białych
szparagów2 łyżki
bułki tartej1/2 łyżki
masła1/2 łyżki
oliwyszczypta
soli-
Szparagi płuczemy, odcinamy zdrewniałe końcówki i obieramy je. Wkładamy do osolonej
wody i gotujemy około 15 - 20 minut.- W rondelku roztapiamy
masło z
oliwą. Dokładamy
bułkę tartą i smażymy do momentu, aż
bułka zbrązowieje. Odrobinę solimy.- Ugotowane i odcedzone
szparagi polewamy
bułką z
masełkiem.Smacznego:)
