Delikatny pstrąg faszerowany zieloną pietruszką i czosnkiem, grillowany na węglu. Podawany w towarzystwie delikatnego twarożku z koperkiem.2 tusze pstrągapęczek natki pietruszki4 ząbki czosnkupęczek koperkusólpieprz250 g twarożku chudego4-5 łyżek śmietany kwaśnej 12 %- Pstrąga dokładnie płuczemy, w razie konieczności oskrobujemy z łusek. Wyczyszczoną rybę delikatnie solimy i doprawiamy pieprzem.- Siekamy zieloną pietruszkę i dwa ząbki czosnku. Mieszamy je razem i nadziewamy nimi rybę.- Ruszt smarujemy olejemy i układamy na nim rybę. Smażymy około 7 minut z każdej strony. Tak, aby ryba była lekko przypieczona z zewnątrz, ale delikatna w środku.- W czasie pieczenia możemy przygotować twarożek.- Siekamy na drobno koperek, dodajemy go do twarożku. Doprawiamy solą, wlewamy śmietanę i dokładamy przeciśnięty przez prasę czosnek. Twarożek podajemy w osobnym naczyniu.- Jeżeli, ktoś lubi można rybę skropić sokiem z cytryny lub położyć na niej masło z ziołami.Smacznego:)