Wykonanie
Natknęłam się na domowy przepis na domowe Toffifee u mnie nie ma osoby, która nie podbiera w masowych ilościach toffinków :) takich łakomczuchów mam... W
sumie sama jestem jednym z nich, ale ciiii..... :) Boisz się, że po zjedzeniu zacznie się odkładać. To nie problem, możesz spokojnie zjeść 3 dziennie do 4 ale wieczorem zrób 2
serie brzuszków po 30.Składniki na domowe toffifee:350 ml
mleka zagęszczonego niesłodzonego1 szklanka
cukru70 g
masłaorzechy laskowe, garśćkilka kostek
mlecznej czekoladyforemka od toffifee, można użyć gotowej lub foremka na
lód są różne kształty i fajnie wygląda :)

Przygotowanie domowych toffifee:
Mleko,
cukier i
masło rozpuszczamy w garnku (najlepiej z podwójnym dnem) i gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Trzeba ją gotować około 20-30 minut bo długo gęstnieje, ale jak zacznie to dzieje się to bardzo szybko i łatwo można ją przypalić. Gotową masę przelewamy do foremek od toffifee i wciskamy po jednym
orzechu laskowym oraz wstawiamy do lodówki.Na zastygnięte toffifee dajemy rozpuszczoną w kąpieli
wodnej czekoladę. Następnie wstawiamy do zamrażarki na około 15-30 minut, aby dobrze było je wyciągnąć z foremki. Toffifee wyciskamy od
spodu (gdy są dobrze schłodzone, podczas wyciskania prawie same wystrzeliwują). Nie wiem ile wyszło z tej porcji smacznych toffifee, ponieważ za dużo podjadałam przy przygotowaniu :) Mi udało się zrobić 24 sztuki (jedna cała foremka).Miłego dzionka i smacznego :)