ßßß
Po mięsie wrzucamy do blendera seler i por i również siekamy dość drobno, ale tak żeby nie zrobiła się paćka. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso i jak się już ładnie zetnie i zacznie rumienić dorzucamy seler i por. Smażymy aż warzywa zmiękną a mięso się ładnie zrumieni. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i wrzucamy do blendera razem z miąższem cukinii. Siekamy na gładką masę. Wrzucamy do mięsa, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy wszystko tak długo, aż sok z pomidorów odparuje i masa zrobi się gęsta. Zestawiamy z ognia i ścieramy ser (niezbyt dużo, tyle żeby posypać na wierzchu cukinie). Wydrążone cukinie solimy i pieprzymy, wypełniamy farszem mięsnym i posypujemy żółtym serem.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy aż ser się roztopi a środek cukinii będzie miękki (ok 20-30 minut).