Pin ItSzybko, zdrowo, kolorowo ! Za to uwielbiam lato. A teraz w sierpniu nadszedł najlepszy czas na pyszne aromatyczne pomidory w różnych kolorach i gatunkach. Oto pomidorowa letnia sałatka, w sam raz na lekki lunch lub kolorową kolację.Czas przygotowania: 10 minutProporcje dla 2 osóbSkładniki:15 czerwonych pomidorków koktajlowych10 żółtych pomidorków koktajlowych2 pomidorymalinowe2 pomidory brązowe (odmiana Sacher)50 g mozzarellilistki bazyliioliwa z oliwekocet balsamicznyświeżo zmielony pieprzsól morskaWykonanie:Pomidory myjemy. Malinowe i brązowe kroimy na małe kawałki, koktajlowe na pół lub na ćwiartki, w zależności od tego jak są duże. Mozzarellę kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do miski, posypujemy porwanymi listkami bazylii, skrapiamy oliwą i octem, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.