Wykonanie

Oto prosty sposób na szybkie słodkie ślimaczki z gotowego
ciasta francuskiego. Idealne dla kulinarnych leniuszków lub dla tych co nie mają zbyt dużej wprawy w pieczeniu ciast. Ich przygotowanie nie jest ani pracochłonne ani trudne, nie zajmie też nam dużo czasu. A z talerza znikają tak samo jak się je robi, czyli szybko :-).

Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego1
budyń waniliowy bez
cukru400 ml
mleka4 łyżki
cukru2 łyżki
masłaparę łyżek mieszanki kandyzowanego
ananasa,
melona i
maracui1
jajko
Wykonanie:
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, z tym, że dodajemy mniej
mleka. W
mleku rozpuszczamy też od razu
cukier.Gdy
budyń lekko przestygnie dodajemy do niego
masło i dokładnie mieszamy. W trakcie stygnięcia budyniu, mieszamy go do czasu do czasu, żeby nie utworzył się na nim kożuch.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwijamy, rozsmarowujemy na nim wystudzony
budyń, posypujemy
owocami i zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego
boku. Ciasto malujemy rozkłóconym
jajkiem. Następnie
ostrym nożem kroimy w plastry o szerokości 2,5 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut.Roladki zdejmujemy z blachy, dopiero gdy lekko przestygną.