Wykonanie
Wiosenna, duża i bardzo sycąca kanapka! Zrobiona od
serca, skonsumowana z ogromną przyjemnością... :)Potrzebujemy (2szt.):- 2 ciabatty,-
sałata rzymska,-
pomidor,- pół
ogórka,- 2
jajka,- 3 - 4
rzodkiewki,-
wędlina,-
ser żółty,-
masło,
sos czosnkowy:- 4 ząbki
czosnku,- 4 - 5 łyżek
jogurtu greckiego,-
sól,-
pieprz,-
zioła prowansalskie.
Jajka ugotować na twardo. Warzywa umyć,
ogórka obrać.
Pomidora,
ogórka i
rzodkiewkę pokroić w plastry. Przygotować
sos czosnkowy: obrać 4 ząbki
czosnku i dodać do blendera, dodać
jogurt grecki,
sól,
pieprz i
zioła prowansalskie i wszystko zblenderować.
Jajka obrać i pokroić w plastry.Ciabattę przekroić wzdłuż (nie do końca) w dwóch miejscach. Posmarować
masłem. Ułożyć na obu warstwach
sałatę ->
wędlinę ->
ser żółty ->
jajko -> plastry
pomidora ->
ogórek ->
rzodkiewkę -> polać
sosem czosnkowym. Smacznego :)