Wykonanie
Niedawno wyszperałam w
sieci super blog . Prowadzi go dziewczyna studiująca dietetykę. Przepisy i zdjęcia, które zamieszcza mnie oczarowały, dlatego na pewno często będą się pojawiać tutaj przepisy, które widziałam u niej. Zrobiłam więc już pastę z
tuńczyka, a dzisiaj przyszła kolej na pastę z
awokado. Wygląda pięknie, a smakuje... jeszcze lepiej ;)
Awokado do tego przepisu powinno być dojrzałe. Ale jak to sprawdzić? Bardzo prosto! Skórka musi być ciemnozielona, a kiedy naciśniemy na nią palcem musi się delikatnie ugiąć, ale skórka powinna "wrócić" na poprzednią pozycję, a nie zostać wbita w
owoc.

Potrzebujemy:-
awokado,- 3 ugotowane na twardo
jajka,- pół małej
cebuli,- 2 łyżki
sera białego (ja użyłam zwykłego
twarogu zmieszanego ze
śmietaną),- sok z połowy
cytryny,-
sól,
pieprz.
Jajka kroimy w większą kostkę,
cebulę drobno siekamy i wrzucamy do miski.
Awokado obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Natychmiast polewamy je
sokiem z cytryny - inaczej nam ściemnieje. Dodajemy
biały ser. Wszystko traktujemy blenderem. Doprawiamy.