Wykonanie

SKŁADNIKI:1 l
wody2 saszetki pasty do zupy tom yum1 łyżka
sosu sojowo- grzybowego TAO TAO500 g mieszanki
owoców morza (swoją kupiłam we Wrocławiu w Magnolii "Kuchnie Świata" 1 kg za 33 zł)3
marchewki (pokroić w słupki)1 kawałek
selera (1/6
selera w całości)1
korzeń pietruszki (w całości)
natka pietruszki (posiekać)3 ząbki
czosnku (posiekać)6 listków
kapusty pekińskiej (pokroić w paseczki)8 dużych
pieczarek (w plasterki)4 ziarenka
pieprzu syczuańskiego3
liście laurowePRZYGOTOWANIE:Warzywa umyć i obrać. Pokroić tak jak umieszczono informacje w "składnikach". Do misy multicookera wlać
wodę i umieścić wszystkie składniki. Zamknąć misę. Ustawić program SOUP i czas 1 godzina.Zupę podałam z
makaronem ryżowym TAO TAO (przygotować wedle zaleceń producenta).Jeżeli nie masz multicookera to danie musisz dusić na małym ogniu aż
owoce morza zmiękną. Powolne duszenie sprawi, że unikniecie efektu gumy.









