ßßß Cookit - przepis na Tajska zupa TOM YUM

Tajska zupa TOM YUM

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
1 l wody
2 saszetki pasty do zupy tom yum
1 łyżka sosu sojowo- grzybowego TAO TAO
500 g mieszanki owoców morza (swoją kupiłam we Wrocławiu w Magnolii "Kuchnie Świata" 1 kg za 33 zł)
3 marchewki (pokroić w słupki)
1 kawałek selera (1/6 selera w całości)
1 korzeń pietruszki (w całości)
natka pietruszki (posiekać)
3 ząbki czosnku (posiekać)
6 listków kapusty pekińskiej (pokroić w paseczki)
8 dużych pieczarek (w plasterki)
4 ziarenka pieprzu syczuańskiego
3 liście laurowe
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa umyć i obrać. Pokroić tak jak umieszczono informacje w "składnikach". Do misy multicookera wlać wodę i umieścić wszystkie składniki. Zamknąć misę. Ustawić program SOUP i czas 1 godzina.
Zupę podałam z makaronem ryżowym TAO TAO (przygotować wedle zaleceń producenta).
Jeżeli nie masz multicookera to danie musisz dusić na małym ogniu aż owoce morza zmiękną. Powolne duszenie sprawi, że unikniecie efektu gumy.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/01/tajska-zupa-tom-yum.html