Wykonanie

Składniki na marynatę/ sos:120 g węgierskiego
koncentratu pomidorowego1 płaska łyżka zmielonej
garam masala3 łyżki pasty Piros
Arany1/2 słoiczka sosu Madras - bardzo ostry sos na bazie
pomidorów, z
cebulą i
kolendrą. (dostępne w lidlu)1 opakowanie mrożonej
mieszanki warzyw chińskich1 kg
piersi z kurczakaoregano i
bazylia (suszone)Przygotowanie:
Piersi z kurczaka dzielimy na pół. Zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. następnego dnia pieczemy w piekarniku (220 stopni, góra i dół) przez jakieś 45-55 minut. Piersi wraz z sosem wyłożyłam na blaszkę do ciasta wyłożona papierem do pieczenia. Górę
mięsa zakryłam luźno położonym papierem do pieczenia, na 10 minut przed końcem usunęłam wierzchni papier.


