ßßß Cookit - przepis na Piersi z kurczaka w marynacie wielokulturowej

Piersi z kurczaka w marynacie wielokulturowej

nazwa

Wykonanie

Składniki na marynatę/ sos:
120 g węgierskiego koncentratu pomidorowego
1 płaska łyżka zmielonej garam masala
3 łyżki pasty Piros Arany
1/2 słoiczka sosu Madras - bardzo ostry sos na bazie pomidorów, z cebulą i kolendrą. (dostępne w lidlu)
1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw chińskich
1 kg piersi z kurczaka
oregano i bazylia (suszone)
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka dzielimy na pół. Zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. następnego dnia pieczemy w piekarniku (220 stopni, góra i dół) przez jakieś 45-55 minut. Piersi wraz z sosem wyłożyłam na blaszkę do ciasta wyłożona papierem do pieczenia. Górę mięsa zakryłam luźno położonym papierem do pieczenia, na 10 minut przed końcem usunęłam wierzchni papier.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2014/09/piersi-z-kurczaka-w-marynacie.html