ßßß
Cookit - przepis na Wątróbka z indyka z żurawiną w sosie własnym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Wątróbka z indyka z żurawiną w sosie własnym
Składniki
Wątróbka
Indyk
Cebula
Oliwa z oliwek
Papryka czerwona
Bazylia
Pieprz
Sól
Suszona żurawina
Mąka pszenna
Wykonanie
Składniki:500-600 g
wątróbki
z
indyka
4 duże
cebule
oliwa z oliwek
1/2 łyżeczki
czerwonej papryki
mielonej1/2 łyżeczki suszonej
bazylii
pieprz
,
sól
- do smaku100 g
suszonej żurawiny
głęboki talerz z
mąką pszenna
2 szklanki lub 1.5 szklanki
wody
(ja dałam 2 i sos wyszedł taki w sam raz)Przygotowanie:
Wątróbkę
płuczemy i oczyszczamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy
pieprzem
,
papryką
i
bazylią
. (nie solimy bo
zrobi
się twarda).
Cebulę
kroimy w drobne piórka.No rozgrzaną głęboką patelnię wlewamy
oliwę z oliwek
. Obtoczone w
mące
kawałki
wątróbki
przekładamy na patelnię i smażymy, dodajemy
cebulkę
. Smażymy. Gdy
wątróbka
będzie obsmażona, dodajemy do niej
wodę
i
żurawinę
. Doprawiamy delikatnie
solą
i
pieprzem
. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. U mnie trwało to około 35-40 minut.
Smacznego !!!
Źródło:
http://claudittemisscooking.blogspot.com/2014/03/skadniki-500-600-g-watrobki-z-indyka-4.html
Przepisy powiązane
Pomidory z cebulą i bazylią
Pomidor ze świeżą bazylią.
Pomidory z cebulą i bazylią
Pomidor ze świeżą bazylią.
Pomidory z cebulą i bazylią
Składniki powiązane (0)