Wykonanie
Składniki:1.5 paczki
krakersów5 opakować
puddingu waliliowego bez
cukru1 litr
mleka1/2 kostki
masła2 łyżki
cukru200 g wiórek
kokosowychblaszka do pieczenia ( ja wybrałam taką 30x25 )Dodatki:
Kakao,
maliny,
jogurt truskawkowy,
cytryna,
skórka z cytrynyPrzygotowanie:Blaszkę wykładamy
krakersami, jeden obok drugiego. Z 1 litra
mleka odlewamy 1 szklankę, a pozostałe
mleko gotujemy. Tą szklankę
mleka wlewamy do dzbanka i dodajemy zawartość 5 opakowań
puddingu waniliowego oraz 2 łyżki
cukru i mieszamy. Całość dodajemy do gotującego się
mleka i mieszamy. Czekamy aż zgęstnieje, i odstawiamy do ostygnięcia.Gdy masa puddingowa ostygnie, przekładamy ją do miksera wraz z 1/2 szklanki wiórek i 1/2 kostki
masła. Miksujemy aż uzyskamy gładką masę.Masę
kokosowo-
puddingową wykładamy na blaszkę. Rozdzielmy ją tak na dwie porcje by nam wyszły 2 warstwy masy. Na pierwszą masę znowu układamy
krakersy jeden obok drugiego i ponownie zalewamy je masą. Górną warstwę masy zasypujemy wiórkami Odkładamy nasze Rafaello do lodówki. Ja zostawiłam je tam prawie 20 godzin, wtedy mamy 100% pewność ze całość nam idealnie stężeje.Do ciasta Rafaello można również dodawać
migdały :)
Smacznego...