ßßß Cookit - przepis na Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

nazwa

Wykonanie

Bigos z młodej kapusty uwielbiam, choć chyba bardziej ten z parówkami. Dzisiaj proponuję z mięsem i smażonymi pieczarkami, który z kolei preferuje moja Mama. Zapraszam po przepis.
Składniki :
2 główki młodej kapusty ( 1,3 kg obie )
500 g łopatki b/k
1 pęczek szczypiorku
2 pomidory
250 g świeżych pieczarek
sól pieprz i majeranek do smaku
2 ząbki czosnku
1 liść laurowy
2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości. Wyjąć z garnka, przestudzić i pokroić w kostkę. Kapustę umyć, zszatkować nożem i wrzucić do wywaru po gotowaniu mięsa, dorzucić pokrojone mięso i pokrojone, podsmażone na maśle pieczarki. Dodać sól, pieprz, majeranek i liść laurowy. Dusić około 30 minut, dodać obrane ze skórki pokrojone pomidory, szczypior i wyciśnięty przez praskę czosnek. Podgrzewać jeszcze około 3-5 minut.Podawać gorący zaraz po przygotowaniu...Smacznego
Źródło:http://gosiazwrocka.blogspot.com/2014/05/bigos-z-modej-kapusty.html