ßßß
Składniki :2 główki młodej kapusty ( 1,3 kg obie )500 g łopatki b/k1 pęczek szczypiorku2 pomidory250 g świeżych pieczareksól pieprz i majeranek do smaku2 ząbki czosnku1 liść laurowy2 łyżki masła
Sposób przygotowania:Mięso umyć, wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości. Wyjąć z garnka, przestudzić i pokroić w kostkę. Kapustę umyć, zszatkować nożem i wrzucić do wywaru po gotowaniu mięsa, dorzucić pokrojone mięso i pokrojone, podsmażone na maśle pieczarki. Dodać sól, pieprz, majeranek i liść laurowy. Dusić około 30 minut, dodać obrane ze skórki pokrojone pomidory, szczypior i wyciśnięty przez praskę czosnek. Podgrzewać jeszcze około 3-5 minut.Podawać gorący zaraz po przygotowaniu...Smacznego