Wykonanie
Ciasto francuskie, zwłaszcza to gotowe, to szybki sposób na smaczne danie czy deser. Ja często go używam właśnie do wytrawnych potraw i dzisiaj takie właśnie Wam proponuję. Proste i smaczne jedzonko.Cieszy oko i też tak smakuje.
Składniki :1 opakowanie
ciasta francuskiego ( 250 g)100 g
salami100 g pikantnego
sera żółtego1
pomidorkilka listków
bazylii i
szczypiorku1
jajkosól i
pieprz do smaku
Przygotowanie:Ciasto lekko rozwałkować. Obłożyć po środku pokrojonymi w plastry....
serem,
wędliną i
pomidorem. Doprawić, zwinąć i pokroić w grube plastry.
Jajko rozbełtać i posmarować zawijasy. Ułożyć w kwiatki na blasze wyłożonej pergaminem. Udekorować półplasterkami
salami i piec około 15-20 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 180-200 stopni.Podawać gorące np. z
pomidorami. Smacznego:)