ßßß
Składniki na formę o średnicy 27 cm:220 g ciasta francuskiego450 kurekoliwa100 ml wina100 g ś mietany30 g sera parmiggiano2 jajkamajeraneksol i pieprz do smakuPrzygotowanie:Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.ę i zalewamy winem.Smażymy dalej na wolnym ogniu, aż do całkowitego wchłonięcia płynu.
Formę wykładamy ciastem francuskim, które dokładnie dociskamy do dna i brzegów formy, zwijając warstwę ciasta wewnątrz foremki.Na cieście układamy grzyby.
Łączymy śmietanę, jajka i starty parmezan. Następnie wlewamy powoli na quiche, ostrożnie, aby jajka się nie zważyły.
Quiche posypujemy majerankiem. Wkładamy quiche do nagrzanego piekarnika.Całość pieczemy przez około 40 - 45 minut, zależy od piekarnika.Smacznego !Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)