Wykonanie
Na co dzień najchętniej korzystam z szybkich przepisów. Ten na pewno nale ż y do takich.Dzi ś chciałabym Wam zaproponowac quiche z
kurkami.Doskonaly pomysł na obiad czy kolacje.Quiche smakuje wyś mienicie zarówno na zimno jak i na ciepło.

Składniki na formę o średnicy 27 cm:220 g
ciasta francuskiego450
kurekoliwa100 ml
wina100 g ś
mietany30 g
sera parmiggiano2
jajkamajeraneksol i
pieprz do smakuPrzygotowanie:Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.ę i zalewamy
winem.Smażymy dalej na wolnym ogniu, aż do całkowitego wchłonięcia płynu.

Formę wykładamy
ciastem francuskim, które dokładnie dociskamy do dna i brzegów formy, zwijając warstwę ciasta wewnątrz foremki.Na cieście układamy
grzyby.

Łączymy
śmietanę,
jajka i starty
parmezan. Następnie wlewamy powoli na quiche, ostrożnie, aby
jajka się nie zważyły.

Quiche posypujemy
majerankiem. Wkładamy quiche do nagrzanego piekarnika.Całość pieczemy przez około 40 - 45 minut, zależy od piekarnika.Smacznego !Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)