Wykonanie
Scroll down for EnglishSezon
truskawkowy we Włoszech się zaczął. W sklepach coraz częściej
mogę je kupić, zatem w moim domu pojawiają się przygotowane na różny sposób. Jednym z nich są
truskawki w cieście z
ricotty.Chyba nie muszę Wam opowiadać jak pyszne są
truskawki zrobione w ten sposób.
Truskawki w cieście są proste do wykonania i przepyszne. Trzeba tylko pamiętać, żeby odsączyć je z tłuszczu na papierowych ręcznikach. Zjadać od razu – najlepsze są na ciepło.Zapraszam ;-)

Składniki:500 g
truskawek100 g
cukru250 g
ricotty3
jajka250 g
mąkiparę kropli esencji waniliowej
cukier puder do posypania
olej do smażeniaPrzygotowanie:
Ricottę ucieramy z
cukrem w miarę na puszystą masę,

dodajemy
jajka.

Dodajemy przesiana
mąkę tak aby powstało ciasto o gęstej konsystencji. Dodajemy esencję
waniliową.

W tej
masie zanurzamy umyte
truskawki i wrzucamy do garnka z rozgrzanym, gorącym
olejem.

Smażymy, aż
truskawki będą miały złoty kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku, przed podaniem posypujemy
cukrem pudrem.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionTempura strawberriesIngredients:500 g of strawberry100 g of sugar250 g
ricotta3 eggs250 g of
floura few drops of vanilla essencepowdered sugar for sprinklingoil for cookingPreparation:Grind the
ricotta with the sugar as light and fluffy, add eggs. Add the sifted
flour and add the vanilla essence. Immerse the washed strawberries in the batter and fry in hot oil. Fry until the strawberries will have a golden color. Sprinkle with powdered sugar.Enjoy it !