Wykonanie
Scroll down for EnglishJestem wielką fanką sałatek o każdej
porze roku i ten przepis jest prostotą samą w sobie.
Sałatka może być podawana jako danie główne lub jako przystawka lub dodatek do grillowanych ryb lub
mięsa. Smaczna, kolorowa
sałatka z
papryką,
pomidorami z nutą
kminku, prosto z Maroko.Zapraszam ;-)
Składniki:1 i 1/2
zielonej papryki4
pomidory1
szalotkasól morskaoliwasok z cytryny2 łyżeczki mielonego
kminkunatka pietruszkiPrzygotowanie:
Szalotkę kroimy na drobno. Przekładam
szalotkę do miski.
Papryk ę myjemy, osuszamy, usuwamy białe błonki i pestki, a następnie kroimy w kosteczkę. Przekładamy
paprykę do miski.
Pomidory kroimy na pół, wyjmujemy pestki, a miąższ kroimy w kosteczkę. Dodajemy
pomidory do
papryki. Posypujemy
solą, polewamy
oliwą i
sokiem z cytryny, dodajemy posiekaną
natkę i
kminek, mieszamy. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Sałatkę najlepiej przygotowywać co najmniej godzinę przed posiłkiem, co pozwoli na połączenie smaków.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionMoroccan salad with tomatoes and green peppersIngredients:1 and 1/2 green pepper4 tomatoes1 shallotsea saltoillemon juice2 teaspoons ground cuminparsleyPreparation:Cut the shallots finely . We put the shallots into a bowl. Wash peppers,dry it, remove skins, then cut into cubes . We put the peppers into a bowl. Cut tomatoes in half,remove the seeds and cut into cubes . Add the tomatoes to peppers. Sprinkle with salt,
pour the
olive oil and lemon juice, add the chopped parsley and cumin,stir. Let stand in the refrigerator for at least an hour . The salad is best prepared at least one hour before a meal, which will allow the combination of flavors .