ßßß Cookit - przepis na Marokańska sałatka z pomidorów i zielonej papryki

Marokańska sałatka z pomidorów i zielonej papryki

nazwa

Wykonanie

Scroll down for English
Jestem wielką fanką sałatek o każdej porze roku i ten przepis jest prostotą samą w sobie. Sałatka może być podawana jako danie główne lub jako przystawka lub dodatek do grillowanych ryb lub mięsa. Smaczna, kolorowa sałatka z papryką, pomidorami z nutą kminku, prosto z Maroko.
Zapraszam ;-)
Składniki:
1 i 1/2 zielonej papryki
4 pomidory
1 szalotka
sól morska
oliwa
sok z cytryny
2 łyżeczki mielonego kminku
natka pietruszki
Przygotowanie:
Szalotkę kroimy na drobno. Przekładam szalotkę do miski. Papryk ę myjemy, osuszamy, usuwamy białe błonki i pestki, a następnie kroimy w kosteczkę. Przekładamy paprykę do miski. Pomidory kroimy na pół, wyjmujemy pestki, a miąższ kroimy w kosteczkę. Dodajemy pomidory do papryki. Posypujemy solą, polewamy oliwą i sokiem z cytryny, dodajemy posiekaną natkę i kminek, mieszamy. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Sałatkę najlepiej przygotowywać co najmniej godzinę przed posiłkiem, co pozwoli na połączenie smaków.
Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)
In the English version
Moroccan salad with tomatoes and green peppers
Ingredients:
1 and 1/2 green pepper
4 tomatoes
1 shallot
sea ​​salt
oil
lemon juice
2 teaspoons ground cumin
parsley
Preparation:
Cut the shallots finely . We put the shallots into a bowl. Wash peppers,dry it, remove skins, then cut into cubes . We put the peppers into a bowl. Cut tomatoes in half,remove the seeds and cut into cubes . Add the tomatoes to peppers. Sprinkle with salt, pour the olive oil and lemon juice, add the chopped parsley and cumin,stir. Let stand in the refrigerator for at least an hour . The salad is best prepared at least one hour before a meal, which will allow the combination of flavors .
Źródło:http://kalejdoskoprenaty.blogspot.com/2014/04/marokanska-saatka-z-pomidorow-i.html