ßßß
Składniki dla 2 osób:4 duże pomarańcze2 łyżki cukru4 łyżki wody z kwiatu pomarańczy1 łyżeczka cynamonumięta do dekoracjiPrzygotowanie:Myjemy dokładnie pomarańczę pod gorąca wodą. Ja sparzyłam pod gorąca wodą i obrałam tylko skórkę, bez białej części. Zbieram skórkę, na wspaniały proszek . Później obieramy z białej części i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm. Układamy plastry pomarańczy na talerzu.
W malej miseczce mieszamy cukier z woda z kwiatu pomarańczy(jak nie mamy może to byc sok z cytryny lub pomarańczy).
Polewamy plastry pomarańczy i tuż przed podaniem posypujemy cynamonem.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionMoroccan Orange SaladIngredients:4 oranges2 tablespoons sugar4 tablespoons orange flower water1 teaspoon cinnamonmint to decorateDirections:Wash thoroughly under hot water orange. Peel an orange, throw away the white part under the skin. Next, slice the oranges into approximately 0,5 cm slices. Combine orange blossom water and sugar and mix well. Plate the oranges and top with the dressing. Sprinkle additional cinnamon overtop. Can use fresh mint dates as a garnish as well.