Wykonanie
Scroll down for EnglishDziś zapraszam Was na prosty deser z kuchni marokańskiej. Z tym deserem zetknęłam się podczas mojej ostatniej podroży w Maroko. Niby nic specjalnego ale jeśli lubicie
pomarańcze, to pokochacie to zmysłowe połączenie z
cynamonem.
Składniki dla 2 osób:4 duże
pomarańcze2 łyżki
cukru4 łyżki
wody z kwiatu
pomarańczy1 łyżeczka
cynamonumięta do dekoracjiPrzygotowanie:Myjemy dokładnie
pomarańczę pod gorąca
wodą. Ja sparzyłam pod gorąca
wodą i obrałam tylko skórkę, bez białej części. Zbieram skórkę, na wspaniały proszek . Później obieramy z białej części i kroimy na plastry o grubości 0,5 cm. Układamy plastry
pomarańczy na talerzu.
W
malej miseczce mieszamy
cukier z
woda z kwiatu
pomarańczy(jak nie mamy może to byc
sok z cytryny lub
pomarańczy).
Polewamy plastry
pomarańczy i tuż przed podaniem posypujemy
cynamonem.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionMoroccan Orange SaladIngredients:4 oranges2 tablespoons sugar4 tablespoons orange flower water1 teaspoon cinnamonmint to decorateDirections:Wash thoroughly under hot water orange. Peel an orange, throw away the white part under the skin. Next, slice the oranges into approximately 0,5 cm slices. Combine orange blossom water and sugar and mix well.
Plate the oranges and top with the dressing. Sprinkle additional cinnamon overtop. Can use fresh mint dates as a garnish as well.