ßßß
Składniki:mozzarella di Bufala(jak nie znajdziecie, to może być zwykła)pomidoryrukolaoreganooliwasol i pieprz do smakuPrzygotowanie:Mozzarellę i pomidory kroimy na grube plastry. Na płaskim talerzu układamy rukolę tak aby zakryła całe dno, później układamy na niej mozzarellę i na mozzarelli pomidory. Całość polewam oliwą z oliwek. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Odstawiamy na pół godziny po to żeby smaki się połączyły. Mozzarella powinna nasiąknąć pomidorem.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionCapri SaladIngredients:mozzarella di Bufalatomatoesarugulaoreganooilsalt and pepper to tasteDirections:Arrange the arugula on a plate. Cut mozzarella di bufola into slices. Arrange on a plate. Rinse, core and cut tomatoes into thin slices. To each mozzarella slice, add a slice of fresh tomatoe (about the same thickness as the mozzarella) on top. Sprinkle with a small amount of oregano, salt and pepper. Let stand for half an hour.