ßßß
Składniki:o li w aga ł ą zka ś wie ż ego rozmarynuser mozzarellapomidorzielone szparagis ó l i pieprzNie poddaje ilości, tutaj sami musie zobaczyć, jakiej wielkości wież e chcecie.Przygotowanie:Do małej miseczki wlewamy olej i dodajemy do niego rozmaryn pokrojony na małe kawałeczki. Myjemy szparagi. Odcinamy twarde końcówki i obieramy. Każdy szparag pokroiłam na 3 części. Gotujemy osoloną wodę i gotujemy w niej 5 minuty szparagi. Następnie odcedzamy i wrzucamy do miseczki z lodowatą wodą. Moje były lekko twarde, fajnie się to komponuje z pomidorem i mozzarellą. Kroimy pomidory, doprawiamy sol ą i pieprzem, w ten sposób odejdzie od nich woda. Odcedzamy mozzarellę i kroimy na plastry. Na talerzu układamy plaster pomidora, polewamy marynowanym olejem, następnie plaster mozzarelli i znowu polewamy olejem. Na samym końcu szparagi. Następnie znowu pomidor, mozzarell a i szparagi, tak dopóki wolicie.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)