Wykonanie
Po tygodniowej przerwie powracam do pisania. Dziś chciałabym Wam polecić kolejny przepis z udziałem
szparagów. Danie szybciutkie do zrobienia, akurat na te letnie dni, które fajnie się prezentuje na talerzu. Caprese z dodatkiem
szparagów. Proste i smaczne. Co Wy na to ?

Składniki:o li w aga ł ą zka ś wie ż ego
rozmarynuser mozzarellapomidorzielone szparagis ó l i
pieprzNie poddaje ilości, tutaj sami musie zobaczyć, jakiej wielkości wież e chcecie.Przygotowanie:Do małej miseczki wlewamy
olej i dodajemy do niego
rozmaryn pokrojony na małe kawałeczki. Myjemy
szparagi. Odcinamy twarde końcówki i obieramy. Każdy
szparag pokroiłam na 3 części. Gotujemy osoloną
wodę i gotujemy w niej 5 minuty
szparagi. Następnie odcedzamy i wrzucamy do miseczki z lodowatą
wodą. Moje były lekko twarde, fajnie się to komponuje z
pomidorem i
mozzarellą. Kroimy
pomidory, doprawiamy sol ą i
pieprzem, w ten sposób odejdzie od nich
woda. Odcedzamy
mozzarellę i kroimy na plastry. Na talerzu układamy plaster
pomidora, polewamy marynowanym
olejem, następnie plaster
mozzarelli i znowu polewamy
olejem. Na samym końcu
szparagi. Następnie znowu
pomidor,
mozzarell a i
szparagi, tak dopóki wolicie.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)