ßßß
Składniki na 2 osoby:400 gr sera feta3 pomidory2 zielone paprykibazyliaoreganooliwa z oliweksol i pieprz do smakuPrzygotowanie:Danie możecie przygotować w dużym żaroodpornym naczyniu, albo w małych naczyniach na jedna osobę. Myjemy i kroimy warzywa na plasterki. Kroimy fetę w plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy nitkę oliwy, kładziemy plasterki pomidorów, solimy i pieprzymy.Następnie kładziemy na nie plasterki zielonej papryki. Posypujemy ziołami i polewamy odrobiną oliwy. Na samym końcu kładziemy ser feta.Wkładamy do piekarnika dopóki ser się nie rozpuści, pieczemy w około 180 st. C.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionBouyiourdìIngredients for 2 people:400 gr feta cheese3 tomatoes2 green peppersbasiloreganoolive oilsalt and pepper to tastePreparation :A dish can be prepared in a large ovenproof dish, or in small vessels on one person. Wash and cut vegetables into slices. Cut the feta into slices. At the bottom of the pan pour oil thread, put sliced tomatoes, season with salt and pepper him.Then we put on them sliced green peppers. Sprinkle with herbs and pour a little oil. In the end we put the feta cheese.Put in the oven until the cheese is not melted, bake at about 180 degrees C.