ßßß
Składniki na 20 muffinek:2 jabłka2 opakowania ciasta francuskiegosok z jednej cytryny2 łyżki cynamonu20 gr brązowego cukru10 gr mas ł a Lurpak5 kropli esencji waniliowejPrzygotowanie:Jabłka myjemy i kroimy w ćwiartki, wycinamy środek z pestkami pozostawiając na jabłkach skórkę. Kroimy na cienkie plastry.
Wkładamy do miski , zalewamy sokiem z cytryny.
Dolewamy wody tak, aby jabłka były pokryte wodą. Arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na desce lub stolnicy. Z ciasta francuskiego wycinamy paski o szerokości 2,5 cm.
Posypujemy cukrem i cynamonem.
Odcedzamy jabłka na sitko. Układamy plastry jabłek na paskach ciasta francuskiego, tak aby każdy plaster delikatnie się na siebie nakładał.
Rolujemy paski ciasta francuskiego wzdłuż.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C. Szykujemy formę do pieczenia muffinów i w każdy otwór wykładamy formę do muffinek papierkow ą . Wkładamy w ka ż dy otwór apple roses.
Masło rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej i dodajemy trochę esencji waniliowej. Smarujemy pędzelkiem każdy apple roses.
Wkładamy do piekarnika na 15 minut. Następnie studzimy na kracie.Poddajemy z cukrem pudrem.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)