Uwielbiam awokado- jego smak i kolor - w pastach, sałatkach, koktajlach albo pokrojone z innymi dodatkami na kanapkach. Najprostszą pastą jest guacamole- tu moja jej wersja podstawowa :)SKŁADNIKI1 dojrzałe awokado1 łyżka oliwy2 łyżeczki soku z limonki(lub cytryny)1 ząbek czosnkusól, pieprzPRZYGOTOWANIEAwokado obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,oliwę i sok. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.Składniki możemy też zblendować na gładką masę i przyprawić.Możemy podkręcić smak ostrą papryczką, czy drobno posiekaną czerwoną cebulką :)Guacamole świetnie nada się do nachosów, krakersów i tego typu przegryzek :)Ale świetnie smakuje na kanapkach z dodatkiem warzyw.Ja lubię z kiełkamirzodkiewki i czarnymi oliwkami.Smacznego :)