Cukinia w wersji grillowanej to jedno z moich ulubionych warzyw :)Postanowiłam wykorzystać ją w lubianej sałatce caprese.Składniki podałam jednak inaczej niż w wersji tradycyjnej sałatki i wyszła pyszna warstwowa sałatka caperse :)SKŁADNIKI1 średnia cukinia3 pomidory150g tartej mozzarelipół pęczka świeżej bazyliisólpieprzoliwa z oliwekopcjonalnie ocet balsamicznyPRZYGOTOWANIECukinię myjemy, kroimy w plasterki i grillujemy na patelni grillowej - na oliwie , lekko posolone. Odsączamy na papierowym ręczniku. Układamy na talerzu jako pierwszą warstwę sałatki.Posypujemy połową tartej mozzarelli. Następna warstwa - pomidory pokrojone w kawałki,które doprawiamy pieprzem i posypujemy posiekaną bazylią.Na samą górę kładziemy resztę mozzarelli i skrapiamy - według upodobań - oliwą lub octem balsamicznym. Smacznego !