Wykonanie
Mam dla Was kolejny pomysł na szybki i zdrowy obiad. Przyznam, że wczoraj ledwo co potrafiłam cokolwiek przegryźć (stres…), ale udało mi się zrobić bardzo smaczne danie, więc z apetytem się nim zajadałam, próbując odstresować się choć trochę przed maturą

boczniakowa
kasza jaglana podana z pieczonymi
szparagami i
pestkami dynimillet with oyster mushrooms served with asparagus and pumpkin seedsSkładniki:1/2 średniej
cebuliząbek
czosnku4 duże boczniaki
pieprz,
sól morskasłodka wędzona
paprykasuszona pietruszkacząber4 łyżki
kaszy jaglanej – ugotować na sypkokilka
szparagów – umyte, pokrojone na mniejsze kawałki, przyprawione
solą morską i pierzem z odrobiną
oleju pieczone w 180 stopniach ok. 15-20 min.
Cebulę i
czosnek posiekać i podsmażyć na
oleju. Dodać pokrojone w kostkę boczniaki i przyprawić. Smażyć tak długo aż boczniaki będą miękkie, nie zbyt gumiaste. Na koniec wymieszać wszystko z
kaszą jaglaną. Podawać z upieczonymi
szparagami. Smacznego!Może to jakiś pech, nieważne… Zdałam ustny polski, cieszę się bardzo, że to już za mną, ale wiadomo – często liczy się na jeszcze lepszy wynik (btw. po co mi to na studia? :D). Trzeba
mieć po prostu tak jak ja „szczęście” żeby wylosować rzeźbę i jedną z najsurowszych komisji… ale dałam radę!Ten stres, który wczoraj czułam nie jest tego wart, w życiu nie odczuwałam takich emocji. Dziś zaś śniadanie nie do końca takie jakbym chciała. W życiu nie zawsze będzie łatwo i pięknie, a to są tylko błahostki. To nie oznacza też, że mamy się poddawać. Trzeba po prostu walczyć do końca i po każdym potknięciu powstać, iść dalej. Ja się nie poddaję! Jutro czeka mnie rozszerzona geografia, także dziś trochę z nią poromansujęJednak to sama przyjemność dla mnie.Miłego i
słonecznego wtorku!