Wykonanie
Kolejny pomysł na
tofu . Po wczorajszych
śniadaniowych plackach została mi połowa kostki, którą wykorzystałam w dzisiejszym śniadaniu. Stworzyłam krem jaglany z dodatkiem
tofu a’la jaglany tofuniczek . Smaki jakie w nim
ukryłam to naturalne
suszone morele, aromatyczna
wanilia oraz słodki
banan .
Daktyle też dodają mu nieco
słodyczy. W środku kawałki
nerkowców oraz
migdałów, zaś wierzch delikatnie oprószony
cynamonem . Przyznam, że konsystencja wyszła idealna – kremowy, lekki, rozpływający się w ustach… wegański „sernik” !


morelowo-
bananowy jaglany tofurniczek z
wanilią,
nerkowcami oraz
migdałami oprószony
cynamonemdried apricots-
banana millet
tofu ‚cheesecake’ with vanilla, cashews and almonds sprinkled with cinnamonSkładniki:4 łyżki
kaszy jaglanej
4
suszone morele (niesiarkowane!)2
daktyleziarenka z 1/2
laski waniliiśredni dojrzały
banan125g
tofu naturalnego BIO
nerkowce oraz
migdały (dowolna ilość; można też dodać inne
orzechy)
Kaszę jaglaną ugotować w szklance
wody z posiekanymi
morelami oraz
daktylami i ostudzić. Po czasie zmiksować z
tofu,
bananem oraz
wanilią. Na koniec wmieszać
orzechy. Całość przełożyć do dowolnego naczynia i wstawić na noc do lodówki lub podawać od razu. Smacznego!Przyszedł czas na pierwsze ustne – 9 . 30 angielski w szkole, 18 . 20 angielski ustny – IELTS. Najważniejsze – odgonić stres. Będzie dobrzeMiłego dnia!