Wykonanie
Dawno nie
jadłam surowej gryki, także dziś z przyjemnością właśnie taką przyrządziłam o poranku. Idealnie kremowa – z zdrowym
awokado Hass, słodkim
bananem oraz letnimi
truskawkami . Oczywiście, do tego niezastąpiona
słodycz daktyli .
Ukryłam też w środku jeden z super-food, lucumę . Całość podałam z
jagodami goji, suszoną białą
morwą oraz ulubionymi
nerkowcami . Takie śniadania, dodające dużooo energii, w okresie matur będą jak najczęściej się pojawiały. Zdrowo, szybko, smacznie!
surowy krem gryczany
awokado-
banan-
truskawki z lucumą i
daktylami podany z
nerkowcami,
jagodami goji i suszoną białą
morwąraw buckwheat porridge with
avocado,
banana, strawberries, lucuma and dates served with cashews, goji berries and dried white mulberriesSkładniki:
1/3 szklanki niepalonej
kaszy gryczanej ok.60gduży dojrzały
banan1/2 dojrzałego
awokado Hasskilka odmrożonych
truskawek (lub świeże w sezonie)łyżeczka lucumy (można pominąć)kilka posiekanych świeżych/suszonych
daktyliKaszę zalać na noc zimną
wodą. Rano dokładnie opłukać, a następnie zmiksować na krem z pozostałymi składnikami. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Dziś Dzień Ziemi ! Dbajmy o nasze środowiskoMiłej środy!