ßßß
migdałowe płatki owsiane oraz jaglane na mleku migdałowym z siemieniem lnianym i bananem podane z domowymi cynamonowymi powidłami śliwkowymi oraz syropem klonowymalmond oat and millet flakes with almond milk, flax seeds and banana served with homemade cinnamon plum jam and maple syrupSkładniki:3 łyżki płatków owsianych
3 łyżki płatków jaglanychłyżka siemienia lnianegoszklanka mleka migdałowego (domowe lub kupne)łyżeczka syropu klonowego (opcjonalnie)łyżka musu migdałowegomały dojrzały bananPłatki owsiane i jaglane zalać na noc mlekiem wraz z musem, siemieniem i syropem. Rano ugotować do gęstości. Pod koniec wmieszać rozgniecionego banana. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Dziś chciałam polecić Wam jeszcze wypiek domowego chleba orkiszowego – na zakwasie . To mój pierwszy taki okrągły bochen jaki upiekłam. Zakwas jest już na tyle silny, że mogę się wziąć za wypiekanie bez dodatku drożdży. Inspiruję się, szukam nowych przepisów i piekę. Zapach domowego chleba (i ten smak!) jest niezastąpiony
domowy chleb orkiszowy na zakwasie (żytnim)homemade spelt sourdough breadinspiracja- przepis
buraczane burgery jaglane podane z zieloną fasolkąbeetroot millet bugers served with green peasprzepis / recipe
Tak jeszcze motywująco dzisiaj. Ostatnia sytuacja utwierdziła mnie w przekonaniu, by czerpać jak najwięcej z każdej danej mi chwili. Wiecie dlaczego powinniśmy doceniać życie? Ponieważ jest kruche. Wystarczy jeden dzień i może się wszystko posypać. Wtedy żadne ‚skarby’ tego świata nie mają znaczenia. Pieniądze nie pomogą, czasem nawet już nic nie jest w stanie pomóc.Udanego tygodnia!