Wykonanie
Zaczynając tradycyjnie od dzisiejszego poranka – śniadanie. Gęste, wręcz kremowe
płatki jaglane i owsiane . Podwójnie
migdałowe – na
mleku migdałowym oraz z musem z
migdałów . Do tego zdrowie
siemię lniane i słodki
banan . Poza tym, w końcu sięgnęłam po domowe powidła, które robiłam zeszłego lata – cynamonowa
śliwka, naturalnie słodkie, gęste i aromatyczne. Przyjemny i bardzo smaczny początek nowego tygodnia!
migdałowe płatki owsiane oraz jaglane na
mleku migdałowym z
siemieniem lnianym i
bananem podane z domowymi cynamonowymi powidłami śliwkowymi oraz
syropem klonowymalmond oat and millet flakes with almond milk, flax seeds and
banana served with homemade cinnamon plum jam and maple
syrupSkładniki:3 łyżki
płatków owsianych
3 łyżki
płatków jaglanychłyżka
siemienia lnianegoszklanka
mleka migdałowego (domowe lub kupne)łyżeczka
syropu klonowego (opcjonalnie)łyżka musu
migdałowegomały dojrzały
bananPłatki owsiane i jaglane zalać na noc
mlekiem wraz z musem, siemieniem i
syropem. Rano ugotować do gęstości. Pod koniec wmieszać rozgniecionego
banana. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Dziś chciałam polecić Wam jeszcze wypiek domowego
chleba orkiszowego – na zakwasie . To mój pierwszy taki okrągły bochen jaki upiekłam. Zakwas jest już na tyle silny, że
mogę się wziąć za wypiekanie bez dodatku
drożdży. Inspiruję się, szukam nowych przepisów i piekę. Zapach domowego
chleba (i ten smak!) jest niezastąpiony

domowy
chleb orkiszowy na zakwasie (żytnim)homemade spelt sourdough breadinspiracja- przepis

buraczane burgery jaglane podane z zieloną
fasolkąbeetroot millet bugers served with green peasprzepis / recipe

Tak jeszcze motywująco dzisiaj. Ostatnia sytuacja utwierdziła mnie w przekonaniu, by czerpać jak najwięcej z każdej danej mi chwili. Wiecie dlaczego powinniśmy doceniać życie? Ponieważ jest kruche. Wystarczy jeden dzień i może się wszystko posypać. Wtedy żadne ‚skarby’ tego świata nie mają znaczenia. Pieniądze nie pomogą, czasem nawet już nic nie jest w stanie pomóc.Udanego tygodnia!
