Wykonanie
Surowy czwartkowy poranek z gryczanym kremem . Na zielono, bo zieleń to kolor nadziei, a dziś właśnie taką mam – na bardzo przyjemny dzieńW tym wypadku to też kolor zdrowia – zielony
jarmuż, zielona
gruszka i pełne witamin zielone
kiwi . Do tego niezastąpiony słodki
banan i lepkie, świeżutkie
daktyle . Wygrzebałam z szafki zapomniany proszek z
owocu lucuma, uznawany za super-food, najczęściej używany jako dodatek do
lodów czy smoothies, więcej o nim np. tutaj . Bardzo dobrze skomponował się w tym śniadaniu z
owocami i gryczaną, a do tego dodał zdrowia. Krem przyprawiłam aromatycznym
cynamonem, rozgrzewającym
imbirem i
kardamonem . Do tego na wierzch namoczone, chrupiące
migdały . Surowo, smacznie, zdrowo oraz bardzo słodko!

surowy krem gryczany
jarmuż-
gruszka-
banan z świeżymi
daktylami i lucumą podany z
kiwi oraz
migdałamibuckwheat kale-pear-
banana porridge with fresh dates and lucuma powder served with
kiwi and soaked almondsSkładniki:1/3 szklanki
kaszy gryczanej niepalonej

średni, bardzo dojrzały
banankilka świeżych
daktyli (wypestkowanych)średnia
gruszka (tu: Lukasówka)spora garść
jarmużułyżeczka lucumy w proszku (można pominąć)
cynamon,
imbir,
kardamondo podania: namoczone przez noc
migdały oraz
kiwi (lub inne dodatki)
Kaszę gryczaną namoczyć na noc w zimnej wodzie. Rano przepłukać i zmiksować na gładki krem z pozostałymi składnikami. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Czasem dzień przynosi dobre wiadomości i te trochę mniej. To od nas zależy jak je przyjmiemy, wszystko leży w naszej podświadomości. Z jednej strony radość, a z drugiej nieco komplikacji, sprzeczności. Właśnie w takich chwilach – warto wierzyć i stale utrzymywać pozytywne myśli, bo zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji.Miłego czwartku!
