ßßß
surowy krem gryczany jarmuż-gruszka-banan z świeżymi daktylami i lucumą podany z kiwi oraz migdałamibuckwheat kale-pear-banana porridge with fresh dates and lucuma powder served with kiwi and soaked almondsSkładniki:1/3 szklanki kaszy gryczanej niepalonej
średni, bardzo dojrzały banankilka świeżych daktyli (wypestkowanych)średnia gruszka (tu: Lukasówka)spora garść jarmużułyżeczka lucumy w proszku (można pominąć)cynamon, imbir, kardamondo podania: namoczone przez noc migdały oraz kiwi (lub inne dodatki)Kaszę gryczaną namoczyć na noc w zimnej wodzie. Rano przepłukać i zmiksować na gładki krem z pozostałymi składnikami. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Czasem dzień przynosi dobre wiadomości i te trochę mniej. To od nas zależy jak je przyjmiemy, wszystko leży w naszej podświadomości. Z jednej strony radość, a z drugiej nieco komplikacji, sprzeczności. Właśnie w takich chwilach – warto wierzyć i stale utrzymywać pozytywne myśli, bo zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji.Miłego czwartku!