ßßß

kakaowa drożdżówka orkiszowa z tofu z wiórkami gorzkiej czekolady oraz nerkowcami oprószona wiórkami kokosacocoa spelt bun with tofu with dark chocolate chips and cashews sprinkled with desiccated coconutSkładniki:nieco ponad połowa szklanki (ok.60g) mąki orkiszowej (tu: pełnoziarnista, gładka)
łyżeczka kakaołyżeczka cukru kokosowegołyżeczka drożdży (instant)1/3 szklanki mleka migdałowegołyżeczka oleju kokosowegoWymieszać ze sobą suche składniki. Następnie dolać ciepłe mleko – podgrzane z olejem kokosowym. Wymieszać i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok. 30-40 min. Po czasie uformować bułeczkę, przełożyć na papier do pieczenia i zrobić w niej wgłębienie. Nadziać je tofu i posypać całość wiórkami kokosowymi. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 20 min. Smacznego!tofu : ok. 100g tofu naturalnego + starta na wiórki gorzka czekolada (tu: 92%), łyżka syropu klonowego + mielona wanilia i trochę soku z cytryny – tofu rozgnieść widelcem i wymieszać z dodatkamiOczywiście, jeśli nie mamy zamiaru czekać/brak nam czasu – całość można upiec wieczorem lub przygotować już ciasto oraz nadzienie i wstawić do lodówki, a rano tylko upiec 😉Tak zaczynam pierwszy wolny poniedziałek – ciepła drożdżówka, muzyka w tle, dobra kawa. Dziś już biorę się za pracę, ale bez narzekań, a z głową pełną pozytywnych myśli. Na prawdę – cieszmy się każdą chwilą, a obowiązki niech będą dla nas przyjemnością. Nigdy nie wiemy co jeszcze nas czeka, dlatego warto korzystać z życia jak najlepiej i być optymistą! 😉 W dzisiejszych czasach nie jest tak łatwo? Błąd! Wszystko zależy od nas.Udanego tygodnia!