ßßß Cookit - przepis na Z zielonym, na słodko.

Z zielonym, na słodko.

nazwa

Wykonanie

Ostatnio jakoś wzrósł mój apetyt na kaszę jaglaną . Najbardziej lubię ją w wersji wytrawnej, na obiad. Jednak na słodko jest równie pyszna, także chętnie przyrządzam ją też na śniadanie. Dziś z zieloną wkładką – mam na myśli szpinak . Jak szpinak to i banan, a do tego ciepłe, bardzo słodkie truskawki z zeszłorocznego lata. Naturalną słodycz zawdzięczam daktylom, z którymi była gotowana. Zaś przyjemnego aromatu dodał jej cynamon . Podałam z chrupiącym masłem orzechowym oraz suszoną białą morwą . Porządna dawka energii i zdrowia zapewniona
szpinakowo-bananowa kasza jaglana na mleku sojowym z cynamonem i daktylami podana z ciepłymi truskawkami, masłem orzechowym oraz suszoną białą morwą
spinach-banana millet with soy milk, cinnamon and dates served with warm strawberries, peanut butter and dried mulberries
Składniki:
4 łyżki kaszy jaglanej
szklanka mleka roślinnego (tu: sojowe)
duża garść szpinaku (posiekać)
1/2 dużego dojrzałego banana
posiekane suszone daktyle
cynamon
Kaszę jaglaną na początek chwilę ‚uprażyć’ w garnuszku. Następnie dolać mleko, dodać cynamon oraz daktyle i gotować do zgęstnienia. Po czasie dodać pokrojonego banana oraz posiekany szpinak i gotować jeszcze chwilę. Przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Oczy – wewnątrz człowiek się okłamuje, uśmiech – nie zawsze jest prawdziwy. Tylko OCZY – one, nigdy nie nauczą się kłamać…
Z piękną, a zarazem mądrą myślą na dziś.
Miłej środy!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/01/z-zielonym-na-sodko.html