Wykonanie
Na nowy start. Pierwsze śniadanie w nowym miejscu, aczkolwiek to już 925 od początku mojej przygody z blogowaniem. Tym śniadaniem nie mogło być nic innego jak tak bardzo charakterystyczna dla mojej osoby – owsianka ! Zima trwa, choć śnieg powoli topnieje. Tak samo jak szybko odmrażają się letnie
maliny w ciepłej i gęstej kokosowej owsiance. Jak dobrze mnie znacie to wiecie, że w mojej porannej miseczce
płatków nie może zabraknąć
orzechów oraz chrupiących dodatkówJest cudowny mus
migdałowy, są niezwykle zdrowe, chrupkie ziarenka kakaowca oraz jeszcze pożywniejsze
jagody goji . A
banan ?
Banana przecież wszyscy uwielbiamy dodawać do śniadania! Niezastąpioną
słodycz dodają
daktyle, a aromatu
cynamonu nic nie pobije. Na różowo. Pozytywnie
kokosowo-malinowa owsianka na
mleku kokosowym z
daktylami i
bananem podana z ziarnem kakaowca,
jagodami goji oraz musem
migdałowymcoconut-raspberries oatmeal with coconut milk, dates and
banana served with cocoa nibs, goji berries and almond mousse
Składniki :5 łyżek
płatków owsianychłyżka wiórek
kokosowychposiekane
suszone daktyleszklanka
mleka kokosowego (z kartonu)
cynamonmrożone (lub w sezonie świeże)
malinybananPłatki owsiane zalać na noc
mlekiem wraz z
daktylami, wiórkami
kokosa oraz
cynamonem. Rano gotować do gęstości. Pod koniec dodać
maliny i gotować jeszcze chwilę aż dokładnie połączą się z owsianką. 1/2
banana pokroić w kostkę i wmieszać do gotowej owsianki. Całość przełożyć do miseczki, podać z pozostałymi kawałkami
banan i
malinami oraz dowolnymi dodatkami. Smacznego!Bardzo się cieszę, że zostajecie ze mną w tym nowym zakątku. Bardzo miło mi czytać, że zmiany się podobają. Oczywiście, jeszcze trochę muszę popracować nad stronami, zakładkami i wyglądem, wszystko w swoim czasie 😉Z ważniejszych spraw – zmieniłam też adres e-mail. Założyłam nowe
konto, na potrzeby bloga. Od wczoraj piszę już jako Daria. , nie ‚teenager 😉 ‚. nowy e-mail :
[email protected] (w każdej chwili znajdziecie go na stronie Kontakt lub Współpraca)Miłego dnia!Follow my blog with Bloglovin