ßßß
jogurtowo-waniliowa owsianka z płatkami amarantusa podana z karmelizowaną gruszką z orzechami włoskimi oraz suszoną figąyoghurt-vanilla oatmeal with amaranth flakes served with caramelized pear with walnuts and dried figSkładniki:4 łyżki płatków owsianych2 łyżki płatków z amarantusa
szklanka mleka roślinnego (tu: owsiane)łyżeczka ksylitolumielona wanilia1-2 łyżki jogurtu roślinnego (tu: sojowy)Wymieszać ze sobą płatki, dodać wanilię oraz ksylitol i zalać na noc mlekiem. Rano gotować do gęstości i pod koniec wmieszać jogurt po czym jeszcze chwilę podgotować. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego! gruszka : pokroić gruszkę w drobną kostkę, posiekać orzechy włoskie oraz suszoną figę – wszystko razem karmelizować na patelni z łyżką syropu klonowegoKoniec weekendu. Jak to zawsze bywa – czas upłynął niespodziewanie szybko. Zapowiada się pracowity tydzień, ale motywacja i energia jest, więc jak najbardziej zaczynam go z szczerym uśmiechem na twarzyUdanego tygodnia!