Wykonanie
Na początek tygodnia – poranne doładowanie z miseczką ulubionej owsianki . Dziś nieco inna, gdyż nie tylko z owsianymi, ale też z
płatkami z
amarantusa . Niezwykle lekka i kremowa, dzięki dodaniu
jogurtu sojowego . Aromatyczna, waniliowa z karmelizowaną
gruszką z zdrowymi
orzechami włoskimi oraz słodką
suszoną figą . Tak lubię zaczynać poranki, bo wtedy jestem pewna, że dostarczyłam sobie odpowiednią dawkę energii na cały dzień. Do tego w bardzo smacznym wydaniu!
jogurtowo-waniliowa owsianka z
płatkami amarantusa podana z karmelizowaną
gruszką z
orzechami włoskimi oraz
suszoną figąyoghurt-vanilla oatmeal with amaranth flakes served with caramelized pear with walnuts and dried figSkładniki:4 łyżki
płatków owsianych2 łyżki
płatków z
amarantusa
szklanka
mleka roślinnego (tu: owsiane)łyżeczka
ksylitolumielona
wanilia1-2 łyżki
jogurtu roślinnego (tu:
sojowy)Wymieszać ze sobą
płatki, dodać
wanilię oraz
ksylitol i zalać na noc
mlekiem. Rano gotować do gęstości i pod koniec wmieszać
jogurt po czym jeszcze chwilę podgotować. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
gruszka : pokroić
gruszkę w drobną kostkę, posiekać
orzechy włoskie oraz
suszoną figę – wszystko razem karmelizować na patelni z łyżką
syropu klonowegoKoniec weekendu. Jak to zawsze bywa – czas upłynął niespodziewanie szybko. Zapowiada się pracowity tydzień, ale motywacja i energia jest, więc jak najbardziej zaczynam go z szczerym uśmiechem na twarzyUdanego tygodnia!