Wykonanie
Jedna z najprostszych, a jednocześnie wyjątkowych w swoim smaku past - pasta z pieczonych
buraków . Jeszcze łatwiejsza, gdy z kolacji pozostaną nam pieczone
buraki, których szkoda wyrzucić. Gwarantuję, że "mniam"!

- 3 małe upieczone
buraczki- 3 łyżki
oliwy z oliwek- 4 łyżki uprażonych na patelni orzeszków
pini- 2 łyżki uprażonych na patelni
migdałów (bez skórki)- 4 łyżki
płatków drożdżowych- garść świeżej
bazylii- ząbek
czosnku-
sól,
pieprz- do podania - świeża
bazylia, zrumienione na patelni orzeszki
pini1. Wrzucam wszystko do blendera. W razie potrzeby dodaję odrobinę
oliwy,
solę i
pieprzę.Podaję z listkiem świeżej
bazylii posypane świeżo uprażonymi orzeszkami
pini.