Wykonanie

Danie w stylu ,,coś z niczego", kawał
mięsa,
kapusta,
piwo i
kiszony ogórek to moja propozycja na obiad dla wygłodniałego mężczyzny ... :)))Składniki:5 plastrów
karkówki2 szklanki
jasnego piwa1/2 główki małej
białej kapusty1/2 passaty pomidorowej z
ziołamisól,
pieprz,
majeranek, odrobina
kminku1. Karczek dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, doprawiamy
solą,
pieprzem i
majerankiem. Obsmażamy na
oleju z każdej strony na złoty kolor.
Kapustę szatkujemy i również podsmażamy na dużym ogniu z dodatkiem
kminku.2. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy karczek, przykrywamy
kapustą, polewamy passatą
ziołową i
piwem, przyprawiamy
solą i
pieprzem.


3. Pieczemy pod przykryciem ok 1 godz w 175*C.
Mięso podajemy z
ziemniakami lub
kaszą i
kiszonymi ogórkami.
