Wykonanie
Tak, dokładnie, dobrze widzicie z
poziomkami!Zamroziłam wiosną i delektuję się zimą :)Robiliście kiedyś granolę w domu? Jeśli nie - zachęcam, robi się ją bardzo prosto, a smakuje obłędnie. Cudownie nadaje się na śniadanie, również to drugie, jedzone w pracy. Do granoli można dodać ulubione
suszone owoce, polecam więc eksperymentować i dodawać coś od siebie :)

Składniki:2 szklanki
płatków owsianych1 szklanka
otrębów żytnich1/2 szklanki
wiórków kokosowych1/2 szklanki
słonecznika1/2 szklanki
sezamu4-5 łyżek
miodu1/2 łyżeczki
cynamonuDodatki :
jogurt naturalny,
poziomkiPłatki,
otręby, wiórki,
słonecznik,
sezam i
cynamon bardzo dokładnie mieszamy w misce, dodajemy
miód i mieszamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy na niego przygotowaną mieszankę, równomiernie rozkładając i pieczemy 20-25 minut w temperaturze 130 stopni. W trakcie pieczenia mieszamy od czasu do czasu, żeby nic się nie przypaliło i upiekło się równomiernie. Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia, po czym przekładamy do szczelnego pojemnika.Podajemy z ulubionymi dodatkami - ja dodałam
jogurtu naturalnego i poziomek.Smacznego :)Zapraszam po więcej na profil Ewa Kuchennie na facebooku: KLIK