ßßß Cookit - przepis na Śniadanie: domowa granola z jogurtem i poziomkami

Śniadanie: domowa granola z jogurtem i poziomkami

nazwa

Wykonanie

Tak, dokładnie, dobrze widzicie z poziomkami!Zamroziłam wiosną i delektuję się zimą :)
Robiliście kiedyś granolę w domu? Jeśli nie - zachęcam, robi się ją bardzo prosto, a smakuje obłędnie. Cudownie nadaje się na śniadanie, również to drugie, jedzone w pracy. Do granoli można dodać ulubione suszone owoce, polecam więc eksperymentować i dodawać coś od siebie :)
Składniki:
2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka otrębów żytnich
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki słonecznika
1/2 szklanki sezamu
4-5 łyżek miodu
1/2 łyżeczki cynamonu
Dodatki : jogurt naturalny, poziomki
Płatki, otręby, wiórki, słonecznik, sezam i cynamon bardzo dokładnie mieszamy w misce, dodajemy miód i mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy na niego przygotowaną mieszankę, równomiernie rozkładając i pieczemy 20-25 minut w temperaturze 130 stopni. W trakcie pieczenia mieszamy od czasu do czasu, żeby nic się nie przypaliło i upiekło się równomiernie. Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia, po czym przekładamy do szczelnego pojemnika.
Podajemy z ulubionymi dodatkami - ja dodałam jogurtu naturalnego i poziomek.
Smacznego :)
Zapraszam po więcej na profil Ewa Kuchennie na facebooku: KLIK
Źródło:http://ewakuchennie.blogspot.com/2013/12/sniadanie-domowa-granola-z-jogurtem-i.html