Wykonanie
Pyszna prosta
sałatka - pasta -
awokado z dodatkiem
granatu.
Papryczka jalapeno jest ostra, radzę więc, dodawać ją stopniowo,aby otrzymać guacamole o odpowiedniej dla nas ostrości.inspirację był przepis z tej strony

składniki2 dojrzałe
awokado, skórkę i pestki usunąćSkórka i sok z 1
limonki1 mała
czerwona cebula, drobno posiekana1 - 2
papryczki jalapeno, bez nasion, drobno posiekana1 ząbek
czosnku, drobno posiekany lub starty
sól1/2 szklanki nasion
granatulistki
bazylii pocięte w paseczkiprzygotowanieW średniej wielkości misce, rozgnieść
awokado i wymieszać ze skórką i
sokiem z limonki,
czerwoną cebulą, jalapeno,
czosnkiem i
solą. Dodać nasiona
granatu, posypać
bazylią i podawać. Smacznego!



