Wykonanie
Jakiś czas temu ubzdurałam sobie,żeby dać
awokado jeszcze jedną szansę, które przy pierwszym podejściu (jakieś 10 lat temu) - ku wielkiemu rozczarowaniu moich rodziców i moim okazało się smakować jak pasta do butów (przynajmniej takie było nasze wyobrażenie, bo przecież nie mamy w zwyczaju zapychać się tym specyfikiem ^^). Zieleń i pozostałe guacamole sprawiły,że dałam za wygraną. I oto jest, moje guacamole, które podbiło moje podniebienie :).
_______________________________Ingrediencje:Na wersję testową :)1
awocado1/5 średniej
czerwonej cebuli1duży ząbek
czosnkułyżka posiekanej świeżej
kolendry (nie odważyłam się dać więcej, bo jakoś nie przekonywał mnie jej zapach)
sólchili cayene w proszkusok z 1/2
limonkiCzary:
Awokado obrać, rozgnieść widelcem na masę, w której pozostaną małe grudki
owocu. Dodać posiekaną
cebulkę i
czosnek,
sok z limonki, posiekaną
kolendrę,
sól i
pieprz cayene do smaku (ponoć tradycyjne guacamole powinno być
bardzo pikantne - takie jak lubię :)).