ßßß
W niedzielę można zapomnieć o kaloriach, szczególnie kiedy płyną ze zdrowej słodyczy. Wykorzystałam ostatnie zapasy polenty, z tego przepisu . Pocięłam w paseczki, zamoczyłam w roztrzepanym jajku dosmaczonym kokosowym cukrem i cynamonem i usmażyłam na odrobinie masła.A kiedy zaczęło pachnieć w całym domu, cynamon bezczelnie wdarł się w nozdrza, nic nie było w stanie powstrzymać Kacpra przed "pożarciem" tych pulchnych kopytek.Przez dwa dni królowały na śniadanie, a wiecie już, że to mi się rzadko zdarza :)Składniki:kilka pasków polenty1 żółtko2 łyżki mleka1 łyżka cukru kokosowego1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka masłaMasło rozpuścić na patelni. Paski polenty maczać w roztrzepanym żółtku i układać na patelni. Obsmażyć z każdej strony. Przed podaniem można jeszcze posypać cynamonem, cukrem i dodatkowo polać syropem klonowym. A co? Mi nie wolno ;)