Wykonanie
W niedzielę można zapomnieć o kaloriach, szczególnie kiedy płyną ze zdrowej
słodyczy. Wykorzystałam ostatnie zapasy polenty, z tego przepisu . Pocięłam w paseczki, zamoczyłam w roztrzepanym
jajku dosmaczonym
kokosowym cukrem i
cynamonem i usmażyłam na odrobinie
masła.A kiedy zaczęło pachnieć w całym domu,
cynamon bezczelnie wdarł się w nozdrza, nic nie było w stanie powstrzymać Kacpra przed "pożarciem" tych pulchnych kopytek.Przez dwa dni królowały na śniadanie, a wiecie już, że to mi się rzadko zdarza :)Składniki:kilka pasków polenty1
żółtko2 łyżki
mleka1 łyżka
cukru kokosowego1 łyżeczka
cynamonu1 łyżeczka
masłaMasło rozpuścić na patelni. Paski polenty maczać w roztrzepanym
żółtku i układać na patelni. Obsmażyć z każdej strony. Przed podaniem można jeszcze posypać
cynamonem,
cukrem i dodatkowo polać
syropem klonowym. A co? Mi nie wolno ;)