Wykonanie
Sernik bez
sera, nikt z próbujących go nie wiedział że w nim nie ma ani grama
sera. Każdy prosi o przepis a to dlatego, bo jest mega puszysty i wychodzi bardzo wysoki. Dosłownie uczta dla podniebienia! Robiłam w tortownicy o średnicy 24 cm.

Składniki:paczka
biszkoptów1/2 szklanki
oleju1 l
jogurtu greckiego2 budynie
waniliowe lub
śmietankoweszklanka
cukru5
jajekWykonanie:Na dno tortownicy dać papier do pieczenia i zacisnąć obręcz. Na papierze ułożyć
biszkopty.
Jogurt,
olej,
żółtka,
cukier, budynie wymieszać dokładnie łyżką. Pianę z
białek ubić na sztywno i wmieszać delikatnie do masy jogurtowej. Masę wylać na
biszkopty. Piec 65 minut w 180 stopniach po czym wystudzić i pozostawić sernik w lodówce na noc.