ßßß
Składniki (na dużą tortownicę o śr. 28 cm):mała paczka (120 g) okrągłych biszkoptów5 jajek1,5 szklanki cukru2 standardowe opakowania budyniu waniliowego1 litr jogurtu bałkańskiego (byle nie light) - 3 opakowania po 340 gpół szklanki olejuDo dekoracji: dowolne owoce, np. borówki, malinyPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 ° C.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ułożyć biszkopty.Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno razem z cukrem. Wszystkie pozostałe składniki (żółtka, proszek budyniowy, jogurt i olej) dokładnie wymieszać. Połączyć delikatnie z pianą z białek i przelać masę do przygotowanej tortownicy. Piec przez ok. 70 min. Po upieczeniu uchylić piekarnik i zostawić do całkowitego wystudzenia. Następnie wstawić ciasto do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.