Wykonanie
Babka cafe latteSkładniki:kostka
masła lub
margarynyczubata szklanka
cukru4
jajka4 szklanki
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli75 ml
mleka3 łyżeczki
kakao2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnejWykonanie:
Masło utrzeć z
cukrem na gładką, pulchną masę. Dodawać po jednym
jajku, po dodaniu każdego
jajka miksować minutę po czym dodawać kolejne. Dodać
mąkę z
proszkiem do pieczenia,
sól,
mleko i wszystko wymieszać. Masę podzielić na równe 3 części. Do pierwszej dodać
kakao, do drugiej
kawę trzecią zostawić bez dodatków. Masy z dodatkami wymieszać do połączenia składników. W keksówce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć masę z
kawą, następnie masę z
kakao a na końcu przykryć wszystko masą bez dodatków. Piec w 180 stopniach 60 minut w formie o wymiarach 12cm x 36cm.