Wykonanie
Przepraszam was za to że już chyba drugi tydzień publikuję przepisy z dopiskiem wg Ewy Wachowicz ale jej strona inspiruje mnie do tego stopnia, że na prawdę muszę wypróbować wszystkie przepisy które mnie bardzo interesują. Tak więc zapraszam na dzisiejszą zupkę która na prawdę podbiła moje serducho swoim pysznym smakiem!Składniki:2 główki
czosnku1
cebula4
ziemniaki600 ml
bulionu drobiowegonatka pietruszkioliwa z oliwekWykonanie:Główki
czosnku zawinąć w folię aluminiową a do środka dolać łyżkę
oliwy z oliwek. Piec tak zawinięty
czosnek przez 40 minut w 200 stopniach. Ja w
między czasie gdy
czosnek się piekł zrobiłam obok w piekarniku grzanki do zupy. Uwierzcie mi bez nich zupa nie ma sensu :)Na patelnię wlać
oliwę z oliwek i podsmażyć na niej
cebulę. Do
cebuli dodać upieczony
czosnek oraz
ziemniaki pokrojone w kostkę. Smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem co jakiś czas dolewając
bulion. Po 25 minutach doprawić zupę
pieprzem i zmiksować z pozostałym
bulionem. Podawać z
pietruszką lub grzankami, ale tak jak mówię grzanki są niezbędne do tej zupki.Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka :
Źródło:ewawachowicz.pl