Wykonanie

Składniki:Ciasto:2,5 szklanki
mąki tortowej2
jajka3/4 szklanki
cukruŁyżka gęstej
śmietany 18 %2 łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżki gorzkiego
kakao250 g
masłaMasa serowa:1 kg
tłustego sera koniecznie zmielonego3
jajka200 g miękkiego
masła200 g
cukruDuże opakowanie budyniu
śmietankowego bez
cukruZe składników na ciasto zagnieść ciasto kruche. Gdy będzie dobrze wyrobione podzielić na 2 części. Jedna z części wstawić do zamrażalnika. Drugą część ciasta rozwałkować i wyłożyć spód i boki blaszki.
Masło utrzeć z
cukrem na pulchną masę. Następnie dodawać po jednym
żółtku nadal ucierając, pod dodaniu
żółtek dodać
ser oraz
budyń nadal miksując. Na koniec ubić
białka na sztywno i delikatnie wmieszać je z masą
serową.
Ser wylać na kruche ciasto. Cześć ciasta z zamrażalnika należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać nim wierzch
sera.Piec ok 60 minut na 180 stopni.