Składniki:ciasto10 całych jajszklanka cukru12 łyżek mąki pszennej8 łyżek mąki ziemniaczanej6 łyżek kawy cappucino orzechowej3 łyżeczki proszku do pieczeniaszklanka suchego makukrem1/2 l mleka1/2 szklanki cukru3 łyżki mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanej6 łyżek kawy cappucino1/2 l śmietany kremówkikostka masłaWykonanie:Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Do ubitej piany dodać żółtka - wymieszać. Do ubitych jajek dodać obie mąki, proszek do pieczenia, mak oraz kawę cappucino. Całość miksować na wolnych obrotach do czasu połączenia się składników. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (tradycyjna prostokątna). Piec 25-35 minut w 160 stopniach bez termoobiegu lub 180 stopni z termoobiegiem.Krem cappucinoZ sypkich składników przygotować zawiesinę z niewielką ilością mleka (jak budyń). Zagotować mleko i ugotować budyń z zawiesiny. Wystudzić go. Masło zmiksuj z ugotowanym budyniem na krem, schłodź go.Wykonanie:Upieczone ciasto podzielić na 2 części. Jedną część włożyć do blaszki na ciasto wyłożyć masę cappucino, na wierzch położyć drugą cześć ciasta. Ubić śmietanę i wyłożyć ją na wierzch ciasta. Całość posypać kawą mieloną. Osobiście jeszcze porządnie zwilżam ciasto przestudzoną kawą cappucino.