Wykonanie
Nie nazwałabym tego przepisem, ale bardziej pomysłem na obiad ;) Jak pewnie widzicie, nie staram się być Master Chefem i zarzucać Was kosmicznymi przepisami z ekskluzywnymi składnikami. Ten
makaron jest tak prosty do zrobienia, że brak mi słów. Ale pyszny, sycący i wart 10 min pracy w kuchni ;)► zielony
maka ron
szpinakowy [ 75 g]►
cukinia [200 g]►
oliwa [5 g / łyżeczka]►
mięso mielone z
indyka [100 g]►
czosnek granulowany [1/3 ł yżeczki]►
oregano [1/3 łyżeczki]►
sól morska [ 1/3 łyżecz ki]
Mięso przesmażyć na
oliwie i po ścięciu doprawić do smaku
oregano i
czosnkiem.Umytą
cukinię pokroić w grubą kostkę, dorzucić na patelnię i poddusić do miękkości uprzednio dodając
soli, żeby
cukinia puściła
wodę.Po ok. 15 min wymieszać z
makaronem ugotowanym al dente i podawać.