Wykonanie

Dziś propozycja na banalnie prosty i szybki deser z
jabłkami. Jako że do jego przygotowania wykorzystujemy
jogurt grecki, możemy go zjeść również na śniadanie:) Możemy użyć
jabłek w dowolnej postaci - surowych, prażonych, a nawet z kompotu - świetnie pasowałyby tu też
gruszki. Smacznego:) na 4 porcje:2-3 duże
jabłka (surowe, prażone lub z kompotu),ulubione
ciasteczka (mogą być
biszkopty,
herbatniki, a nawet markizy),duży
jogurt grecki,garść
migdałów w płatkach (mogą być
orzechy włoskie),kilka łyżeczek
miodu (można zastąpić
sosem karmelowym),opcjonalnie
wiórki kokosowe, szczypta
cynamonuJabłka obrać i pokroić na kawałeczki.
Ciasteczka pokruszyć - mogą być w mniejszych i większych kawałkach.
Migdały uprażyć na suchej patelni (zajmie to chwilkę, do zrumienienia). Do szklaneczek lub pucharków nałożyć naprzemiennie warstwy
ciastek,
jogurtu,
migdałów i
owoców(polewamy je cienko
miodem i posypujemy
cynamonem). Posypać wiórkami kokosowymi i schłodzić.