Wykonanie
Pamiętacie Mini quesadillas czyli tortilla z... tostera :) z pysznym farszem
pieczarkowo-
porowym z
kurczakiem i
serem żółtym? Tak mi posmakowało to nadzienie, że tym razem zrobiłam z nim naleśniki (dorzuciłam tylko
kukurydzę). Wyszło przepysznie!
SKŁADNIKI:1
pierś kurczaka1 duży
por50 dag
pieczarek25 dag
sera żółtego2-3 łyżki sosu sweet
chilli (można zastąpić pikantnym
keczupem)1.
Kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić (u mnie
przyprawa kebab-gyros), usmażyć.2.
Por pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na
maśle.3.
Pieczarki przekroić na pół. Dodać do
pora i razem udusić do miękkości. Posolić do smaku. Jeśli warzywa puściły za dużo
wody, należy ją zredukować lub wylać.4. Do
pieczarek i
pora dodać usmażone
mięsko i nie zdejmując z ognia wymieszać.
Ser zetrzeć na tartce i dodać do reszty, wymieszać (tak, aby składniki się tym
serem skleiły).