Wykonanie
Błyskawiczna propozycja na drugie danie, deser lub kolację. Alternatywa dla tradycyjnego
ryżu zapiekanego z
jabłkami. U mnie stanowił kolację i do jego przygotowania użyłam
ryżu, który pozostał mi z obiadu.

SKŁADNIKI: (na 2 małe porcje z kokilek)1 szkl ugotowanego
ryżu1 łyżka
cukru z prawdziwą
wanilią1 łyżeczka
cynamonu1 połówka
brzoskwini z puszki2 łyżki
śmietany gęstej 18 % ubitej do smaku z
cukrem1.
Ryż wymieszać z
cynamonem i
cukrem z
wanilią.Uwaga: jeśli używamy
ryżu ugotowanego wcześniej należy go wrzucić na chwilę na gotującą się osoloną
wodę aby nie był suchy2. Kokilki wysmarować
masłem. Na dnie ułożyć pokrojoną w kosteczkę
brzoskwinię. Na to wyłożyć
ryż.3. Włożyć do nagrzanego piekarnika na ok 10 minut. Wyjąć, wyłożyć na talerzyk, ozdobić kleksem
śmietany.